MoviesUncategorized

Universal Monsterverse

Sećam se filma “The Mummy” iz 1999. Brendan Fraser je glumio glavnog junaka i stvarno sam uživao u tom nekom komičnom odušku u filmu koji je inače trebao da bude Horor, a ne komedija. Elem, Universal počinje svoj novi ujedinjeni univerzum kao pandam Marvelovom i DC-evom. Jedina prepreka je što Universal ne poseduje prava na bilo koje strip junake pa su morali da smisle nešto.

Sve je počelo filmom “Dracula Untold” iz 2014, koji je trebao da im bude otvaranje tog njihovog sveta, ali je film prošao sa veoma lošim kritikama. Samim tim, nije nastavljeno sa planom.

Sada je druga priča. Sve idu na sigurno, unajmljuju najpoznatije glumce u Holivudu i stiče se utisak da stvarno znaju šta rade.

Za 2017. je najavljen film “Mummy”, kao onaj iz 1999, ali malo drugačije urađen, sa Tom Cruise-om u glavnoj ulozi, Russel Crow-om kao Dr. Jekyll, Javier Bardem kao Frankenstein itd. Sledeći u nizu filmova su: Vukodlak, Van Helsing, Stvor iz Crne Lagune, Frankenstein-ova mlada i Nevidljivi Čovek koga bi trebao da glumi Johnny Depp.

Ali pre svega toga, Jugoslavijo moja, moramo da sačekamo i vidimo kako će prvi u nizu da prođe, pa da se radujemo ostalim filmovima. Uživaj, gde god bila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *