Uncategorized

Režiser Gaj Riči o smešnijem Aladinu i dizajniranju “Duha” sa trbušnjacima

Pošto su prošle adaptacije Diznijevih crtanih filmova bile ogroman uspeh, Aladin se čini kao jedna vrlo interesantna prilika za eksperiment. Naročito pošto je za kormilom režiser Gaj Riči koji se nije baš najbolje proveo u skorije vreme na Američkom Box Ofisu.

Aladin je rizičan film.

Do sada smo imali samo jedan tizer, a od kako je počelo da se šuška o Vil Smitu kao “Duhu iz čarobne lampe”, stvari su još krenule dublje u spekulacije. Da bi te spekulacije utišali, marketing agenti su otpočeli… pa jednu traljavu kampanju.

Danas glumci i režiseri vrlo često objavljuju kratke “storije” na instagramu o filmu. Neki snimci bi “kao” trebali da budu i “leaked”.

Međutim, naslovna strana koju su odradili pre nekoliko dana nije baš nešto pomogla filmu. Naime, pokazali su ono najočekivanije, tj. Vil Smita, ali… Vil Smita! Nisu pokazali duha! Nije plav! WTF?!

Pa, pošto su svi počeli da šize oko ljudskog oblika duha… kako ga je nazvao Gaj Riči, neko je morao nešto da izjavi što bi pomoglo filmu. Gaj se odlučio da priča o duhu sa mišićima. Bodibilder duhu…

“Postoji neka vrsta fizikalnosti sa kojom sam ja odrastao. Navikao sam na to. Znate onaj izgled bodi bildera iz sedamdesetih godina? Ne na steroidima nego bodibilder koji diže mnogo teške tegove i jede mnogo hrane! Zato sam se odlučio da napravim duha sa trbušnjacima, duha koji izgleda kao da može da pomera teške stvari. Hteo sam da napravim tradicionalnog polu-boga, nekoga ko će biti ogroman, jak… otac. Nisam hteo debelog duha, već mišićavog “ćaleta” iz sedamdesetih godina. Ne nekog ko bi izgledao kao da broji svoje kalorije već da dovoljno opasno izgleda da prosto znaš kad je tu negde.”

Riči je takođe rekao da nije želeo da ima bilo kakve veze sa radom Robina Vilijamsa i njegovom legendarnom ezvedbom duha iz 1992. Hteo je da Vil Smit odradi posao na svoj način!

Što se tiče životinja u filmu, nije želeo da ih napravi previše “ljudskim”. Tako da nemamo životinje koje pričaju. Apu neće biti majmun koji priča. Ali jeste rekao da će film biti dosta smešniji… komičniji.

“Verovatno ima više humora nego original. Ali nisam to hteo namerno da uradim. To je bilo samo pitanje pronalaženja novih stvari i situacija. I priznajemo, narativ smo dosta prilagodili modernom vremenu, tako da ima odjek u sadašnjosti. Film iz 1992. je mogao da se primeni u tom vremenu, a mi pravimo film za ovo vreme, tako da reference pravimo u odnosu na sadašnju kulturu i sadašnju publiku. Filmovi se menjaju u skladu sa vremenom u kojem živimo, tako da će klasična tema da se reflektuje kroz moderne probleme.”

Samo ostaje da sačekamo da film izađe ili da odgledamo neki normalan trejler i vidimo kako će tačno izgledati. Samo, eto, Gaj Riči pravi dobre filmove, ali ima taj neki stil koji se ne dopada zapadnjacima. Kod nas obično dobro prolaze njegovi filmovi. Videćemo.

Film izlazi maja meseca 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *