MoviesVesti

Pogrešan ton u trejleru za Terminator: Mračna Sudbina

Terminator je jedna od najvećih franšiza u istoriji filma. Do sada je snimljeno 5 delova i svi su samo nastavili dobro poznatu priču o herojini Sari Konor i njenom sinu Džonu koji je trebalo da postane heroj i vođa čovečanstva u borbi protiv robota Terminatora.

Svi znaju priču. Međutim niko nije dobro razmislio o nastavku cele franšize. Nastavci su samo potkrepili priču o Džonu Konoru i uspeli u skoro svako… u svakom delu da vrate jedan jedini detalj koji povezuje sve sa prvim i drugim filmom – to je bio Arnold Švarceneger. To su i ovde uradili, ali su vratili i Lindu Hamilton (Saru Konor).

Priča ovog najnovijeg dela nije šesti nastavak. Vratili su sve unazad, dali producentsku palicu Džejmsu Kameronu koji je i bio odgovoran za prva dva dela, a dirigentsku palicu su dali reditelju prvog Deadpool-a. Sve je lepo krenulo. Čak i prvo predstavljanje filma.

Pre par meseci je na jednoj konvenciji predstavljeno desetak minuta novog Terminatora. Novog trećeg nastavka. Jedinog nastavka Terminatora…. Možda vas zbunjuje. Recimo da ne postoji ni jedan drugi nastavak. Obrišite sve iz glave. Nema.

Sa konvencije su svi izašli zadovoljni onim što su videli. Opisivali su neke jurnjave po auto-putu, sudar dve letelice, terminatora koji može da se odvoji na dva dela, itd. Ali smo mi, obični smrtnici koji nisu imali prilike da budu na tom zatvorenom sastanku štrebera, imali prilike samo da vidimo dva minuta bezglave, glupe akcije praćene muzikom koja više odgovara sceni lika koji sedi kući uplakan i delje krompir žaleći prošle ljubavi, nego borbi terminatora na auto putu praćenoj sudaru dva džambo džeta u sred leta.

Radnja filma prati razvoj novih heroja. Naime, 1991. godine je uništen Skajnet i odložen je “Sudnji Dan”. Ali samo odložen. Nekadašnji sudbinski heroji su nastavili svojim životima. Džon Konor radi ko zna šta. Sara je nastavila da lovi terminatore. A ti isti su nastavili da se pojavljuju i da love moguće majke budućih heroja koji će tek predstavljati pretnju budućoj verziji Skajneta. Tu dolazimo do priče ovog dela.

Sara Konor će po svemu sudeći uraditi sve što može da spasi život budućoj mami budućeg heroja koji će u budućnosti da uništi buduće jezgro terminatora iz…. pa, budućnosti.

Terminator: Mračna Sudbina (DARK FATE) dolazi u bioskope 31. oktobra, 2019. godine. Tačno na moju slavu.

Do tog filma možete, a i ne morate, da odgledate sve prošle delove. Ja preporučujem prvi i drugi deo (obavezno) i Terminator Salvation, jer je jedini dobar od svih drugih nastavaka.