MoviesUncategorized

Batman V Superman Ultimate Edition

Batman protiv Supermena je iskreno rečeno jedno od većih negativnih iznenađenja prve polovine 2016. Iako sam jedan od podržavaoca rada Zeka Snajdera, verzija ovoga filma koju sam gledao u bioskopu samo je izazvala čuđenje i zbunjenost. Prelazi između scena su delovali nepromišljeno i cela radnja je bila nekako haotična. Nije bilo dovoljno vremena da se gledalac suoči sa zapletom i da razume šta se dešavalo. Kao da je onaj čovek koji je bio zadužen za editovanje, bio ubeđen da su svi pročitali strip “Povratak Mračnog Viteza” pa će razumeti šta se dešava.

Videlo se da je bilo pritiska na skraćivanje trajanja filma, pa je izgleda, sada ta greška ispravljenja.

Konačna verzija ili verzija koju je Zek Snajder nameravao da pokaže javnosti još prvi put, je videla svetlost dana ili interneta, ako tako želite. Slobodna je da se iznajmi ili kupi digitalna verzija ovog ostvarenja 😉

Sva dogma i nedoumica vezana za ovaj film, deluje ispeglano. Tranzicije ne deluju više mučno i ceo film deluje kraće (iako je duži za pola sata). Naravno, ima scena koje su suvišne, ali su doprinele nekoj smirenosti filma i gurnule ga sa ivice ponora na kojoj se nalazio već par meseci.

Da ovo ne bi postalo prepričavanje filma i da ne bi više dužili, film nije pretrpeo neku dan-noć prepravku, ali je dobio natrag one poslednje deliće slagalice i sada zaista može poslužiti kao odskočna daska za DC filmski univerzum, kako je i bio zamišljen.

Uživajte u ostatku dana i pozdrav Jugoslavijo gde god bila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *