Uncategorized

Aquaman je najgluplji zabavan film u poslednjih 10 godina.

Ovaj tekst sadrži mnogo SPOJLERA!

Ako krenemo od početka formiranja DCEU franšize filmova moramo pogledati i prema 2011. godini i filmu Green Lantern. U njemu je glumio Rajan Rejnolds čiji šarm i dovitljivost danas vladaju velikim ekranom u vidu Deadpoola.

Međutim, film Green Lantern koji je trebao da počne sve, nije uspeo. Kritičari su ga praktično sahranili, a i Deadpoola bi sigurno da ga masa nije toliko zavolela. Ali, tu se krije jedan problem u “Stripovnoj zajednici”. Oni diktiraju pravac kojim će se kretati ovakvi filmovi.

Ljudi koji vole strip žele da njihovi filmovi budu baš kao strip. Malo promena kostima ili priče i sve ode u propast. Baš to je DC pokušavao do sada.

Počelo je Green Lantern-om PROPAST

Nastavilo je 2013. godine sa filmom Man of Steel koji je odlično prihvaćen od strane publike, ali ga mnogi kritičari nisu voleli jer je kormilo preuzeo čovek po imenu Zek Snajder.

Zek voli da se igra kadrovima i voli da bude originalan. Njegove priče su o herojima i pune su testosterona. Nema mesta za “bajkovitu” priču.

To se nije dopalo ljubiteljima stripa.

Sledeća ostvarenja su takođe krenula tim “mračnim” putem. Čak su i u jednom trenutku pokazali i Betmena koji ubija što je razbesnelo sve te “štrebere”.

Tako dođosmo do filma Aquaman… Publika je tražila porodičan, smešan, lagan film… I to smo dobili. A po svemu sudeći, svi naredni DC filmovi će biti takvi: glupi, neozbiljni, lagani, predvidivi. Znate, za one noći kada ste toliko umorni da samo hoćete da ugasite mozak. Tako kupite kilo sladoleda od čokolade, kikiriki, pivo, koka kolu, kokice, krekere, i jednu ogromnu picu, smestite se u svoju sobu, upalite televizor i pustite neki ovakav film da se smestite na neko mesto koje nije ovaj svet i da za ta 2 sata zaboravite i ko ste i gde ste.

Aquaman je krajnje glup film, ali nije dosadan. Gledljiv je… da li sam pomenuo da je glup film!?

Videćete krabe koje pričaju i glume vitezove, oktopode koji sviraju ogromne bubnjeve, ajkule koje iz očiju pucaju lasere, Atlantidu koja liči na Pandoru iz Avatara, i jeziva morska čudovišta. Mada, šta pa možete drugo da očekujete od stripa.

Ni u jednom trenutku ovaj film ne gubi smisao toga što je. I ne pokušava da bude ozbiljan, i uvek drži taj jedan te isti tempo bez jedne trunke neizvesnosti.

Krajnje glup – zabavan film, na koji možete povesti celu svoju porodicu. Neće im biti dosadno ni malo.

Samo morate da znate da je ovo jedan od najglupljih filmova u poslednjih 10 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *